Netwerken

Hoe werven organisaties aan nieuwe werknemers?
Voor werkzoekenden die participeren in een outplacement traject is dit vaak een belangrijk vraagstuk tijdens het loopbaantraject.

Een groot deel van de vacatures wordt vervuld door medewerkers de al binnen de organisatie werken, of er nauw aan gelieerd zijn. Er is niet veel onderzoek bekend naar dit fenomeen maar Amerikaanse gegevens laten zien dat dit dertig procent of meer van de vacatures is. Zo’n vacature is niet openbaar. Deze is gepubliceerd op het interne netwerk of wordt op een andere manier binnen de organisatie bekend gemaakt.

Toch komt het voor dat voor zo’n vacature uiteindelijk iemand van buiten aangenomen wordt. Als u aan het netwerken bent in de buurt van het bedrijf in kwestie en u hebt contact met de mensen die er werken, dan is er een kans dat u die baan krijgt. Zonder dat er ooit een advertentie in de krant heeft gestaan, kunt u met behulp van onze netwerkadviezen en eventueel onze ingangen bij diverse organisaties een nieuwe baan verwerven.

Contact
deskundige begeleiding op maat bij re-integratie 2e spoor met CareerSolution in Den Haag. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze Missie

CareerSolution streeft ernaar haar klanten – werkgevers én werknemers – optimaal te ondersteunen bij alle vragen rond loopbaan, outplacement of reïntegratie. Dat doen we met vakkennis, passie en een flinke dosis humor.

Onze Visie

Onze visie is om uiteindelijk alle mensen in Nederland te helpen die van baan willen of moeten veranderen. Optimaal resultaat en optimale klanttevredenheid op het gebied van reïntegratie diensten.